Skip to main content

Regionalt Ungdomskompani

Regionalt ungdomskompani

For hvem:

Danseinteressert ungdom fra 10.klasse til ca. 18 år.


Målsetting:

Ungdomskompaniet vil ha fokus på produksjon. Målet er at danserne i ungdomskompaniet skal få en smakebit på hvordan det er å jobbe som danser i et kompani.


Struktur:

Ungdomskompaniet jobber prosjektbasert og møtes de fleste onsdager mellom september til april/mai, i tillegg til utvalgte helger. Det legges opp til en egen vårforestilling, i tillegg vil kompaniet vise sitt arbeid på andre arenaer gjennom året.

 

Møter med dansekunstnere og koreografer:

Ungdomskompaniet vil i løpet av året møte ulike dansekunstnere/koreografer, og bli introdusert til ulike koreografiske arbeidsmetoder. Det vil være workshoper, prosesser hvor en skaper et verk sammen med koreograf, man vil få se forestillinger og få samtaler med dansekunstnere/koreografer.


Opptakskrav:

Søkere må gjennom en opptaksprøve med hvor hovedfokus er improvisasjon og koreografisk arbeid i gruppe, samt intervju. Det blir avholdt opptaksprøver hver vår. De som får plass et år, må likevel søke neste vår.


Krav til elever av ungdomskompaniet:

Elevene som tilbys plass og takker ja må forplikte seg til følgende:

  • å møte til all undervisning/innstudering.
  • å gå på 1 klasse med ballett i tillegg til ungdomskompaniets treninger/øvelser på egen kulturskole*

*Elever som går 2. og 3.klasse på danselinje (vgs) i tillegg til kompaniet, kan ved søknad få godkjent fritak fra kravet om å gå på 1 klasse med ballett, men må gå på fast ukentlig fellestrening.

 

Det vil bli en ekstra opptakprøve i august, interesserte bes om å melde seg på her: Påmelding - Stavanger Kulturskole (speedadmin.dk)