Skip to the content

Seminar med musikere fra Engegårdkvartetten

12-03-2021 Kl. 18.00

Helgen 12.-14 mars kommer musikere fra Engegårdkvartetten - Arvid Engegård (fiolin), Juliet Jopling (bratsj) og Jan Clemens (cello) - til det regionale talentutviklingsprogrammet Unge talenter Bjergsted på Stavanger kulturskole. Hver stryker får mesterklasse og 3 kammergrupper spiller for Juliet Jopling og Jan Clemens. i tillegg blir det mesterklasse med Igor Eliseev for kontrabassistene.

Detaljplan for seminaret er her.

Seminaret arrangeres i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due.


Les mer

UtB messingseminar med Frøydis Ree Wekre

13-03-2021 Kl. 10.00

UIS - IMD, Universitetet i Stavanger

Lørdag 13. mars får messingelever i Unge talenter Bjergsted besøk av hornist og professor Frøydis Ree Wekre. Det blir mesterklasser for både messingkvintett og solister og seminaret foregår i Lille konsertsal på UiS i Bjergsted kl 10.00-15.30. 

Frøydis karakteriseres som en foregangsfigur i norsk hornmiljø! Hun har et stort hjerte for musikk og alle hun underviser. Blant hennes tidligere studenter finner vi i dag flere hundre i profesjonelle ensembler over hele verden.

På Wikipedia kan vi lese om Frøydis:

"Hun spilte piano da hun var mellom fire og seks år, deretter fiolin, og var 2. fiolinist i NRKs juniororkester. Hennes hovedinstrument, valthorn, startet hun med i 1958, og debuterte tre år senere i en konsert med Oslo Filharmoniske Orkester (1961)."

Frøydis ble utnevnt til professor i horn og kammermusikk ved Norges Musikkhøgskole i 1984, og før det var hun fast alternerende solohornist i Oslo Filharmoniske orkester fra debuten på starten av 60-tallet.

Vi kan med andre ord se frem til et inspirerende seminar med mye hjertevarme og humor. 

Dette seminaret er sponset av Senter for talentutvikling Barratt Due, i samarbeid med Unge talenter Bjergsted.

Spørsmål om seminaret kan rettes til UtB koordinator, olav.stener.olsen@stavanger.kommune.no

Les mer

UtB Pianoseminar med Tor Espen Aspaas

13-03-2021 Kl. 10.30

Lørdag 13. mars får pianistene i Unge talenter Bjergsted besøk av pianist og professor Tor Espen Aspaas. Det blir mesterklasser og dypdykk i musikk fra ulike epoker. Tor Espen Aspaas er en av de mest profilerte pianistene og musikkformidlerne i sin generasjon av norske musikere.

Seminaret er sponset av Senter for talentutvikling Barratt Due.

Les mer

UtB klarinettseminar med Pierre Xhonneux

10-04-2021 Kl. 10.00

Lørdag 10. april kommer Pierre Xhonneux til Stavanger kulturskole og Unge talenter Bjergsted. Han er fast klarinettist i Oslo Filharmonien og tilknyttet Barratt Due Musikkinstitutt som klarinettlærer. UtB har hatt besøk av Pierre i flere år, og det har vært mesterklasser for både solister og kammergrupper, i tillegg til konserter. Dette besøket er intet unntak, og vi kan se frem til en inspirerende dag der klarinettistene i UtB får musisere med en gjestelærer med stor erfaring.

Seminaret er i samarbeid med Senter for talentutvikling Barratt Due.

Detaljplan for seminaret er her.

Les mer

Pianoelever presenterer " Bilder fra en utstilling" av Modest Mussorgsky

15-04-2021 Kl. 19.00

Kulturskolebygget

Fra Wikipedia:
Bilder fra en utstilling (russisk: Картинки с выставки – Воспоминание о Викторе Гартмане, Kartinki s vystavki – Vospominaniye o Viktore Gartmane, «Bilder fra en utstilling – Til minne om Victor Hartmann») er en kjent pianosuite av den russiske komponisten Modest Musorgskij. Verket ble skrevet i 1874 som en pianosuite i ti deler, som en illustrasjon til syv ulike bilder i utstillingen. Stykket er et tydelig eksempel på romantisk musikk.
Suiten er krevende å spille, og blir derfor ofte benyttet som demonstrasjonsstykke med virtuoser. Men stykket er også blitt kjent gjennom en rekke arrangementer for fullt orkester og annen bruk av verket.
Bilder fra en utstilling er inspirert av en kunstutstilling av vennen, maleren og arkitekten Viktor Hartmann, og tar lytteren med gjennom utstillingen, bilde for bilde, hvor i hvert fall syv av disse er identifisert. Dette illustreres blant annet gjennom de korte «promenadene» i verket, kortere mellomspill som tar lytteren fra rom til rom.
Hartmann hadde dødd av aneurisme året før, bare 39 år gammel og dette dødsfallet gjorde et sterkt inntrykk på Musorgskij og andre i hans miljø. De tok derfor initiativ til å lage en utstilling med mer enn 400 av Hartmanns malerier på Det keiserlige kunstakademi i St. Petersburg i februar og mars 1874. Musorgskij bidro også med bilder han hadde i sin private eie og besøkte utstillingen. Dette gjorde ham så oppglødd at den umiddelbart skrev dette stykket i løpet av en periode på seks uker.
Det var ikke før i 1886, fem år etter Musorgskijs død, at verket ble publisert. Dette skjedde etter en lett omarbeiding av Musorgskijs nære venn Nikolaj Rimskij-Korsakov.
Senere ble stykket særlig kjent gjennom Maurice Ravels orkestrering fra 1922.

Les mer

Jazzkonsert med pianoelever

22-04-2021 Kl. 19.00

Kulturskolebygget

Les mer