Foto

 

Foto og bildebehandling er for elever fra 13 år og oppover som liker å fotografere og disponerer speilreflekskamera.

I løpet av året lærer du om komposisjon, bruk av blender, lukker og iso, bruk av blits og redigering av bildene.

I løpet av året er flere av undervisningene lagt ute i nærområdet eller litt lengre vekke, som f.eks. Hellestøstranden, Gramstad/Dalsnuten, Rennesøy og Stokkavannet. Vi har også helt eget godt utstyrt fotostudio, og lærer å bruke det for forskjellige typer portrettfoto og andre ting. Elever står fritt til å bruke studioet til egne bilder i undervisningen når de måtte ønske det. Hver elev har også sin egen iMac med Adobe Photoshop, og det blir mye jobbing med redigering av bildene vi tar. Det er forventet at man også fotograferer en del utenom undervisningen.

Andre typer teknikker vi er innom i løpet av året: panorama, Little planet, stop motion, dråpefotografering, multi-eksponeringer m.m.

Vi har også tilgang til profesjonell fotoskriver, og elever får skrive ut til kostpris. Den kan skrive ut foto opp til 40x60cm. Vi henger i løpet av året opp en del av bildene våre i gangene på Kulturskolen, og i juni avslutter vi med en egen utstilling på Stavanger Universitetssykehus. Den blir hengende i ett år.

Undervisningen foregår på Kulturskolen i Sandvigå 5 torsdager klokken 1700 - 18.30. (Og 18.30 - 20.00 om det blir for mange påmeldte til én gruppe)

Lærer: Espen Mills | www.espenmills.no