22.02.2016

Tangentfestivalen 2016

Festivalen strekker seg fra 22. til 26. februar og erstatter all vanlig pianoundervisning. Merk at alle kursene finner sted i Kulturskolebygget i sandvigå med unntak av orgelworkshop og orgelomvisning som vil foregå i Stavanger konserthus.

Hvordan virker Tangentfestivalen? Finn ut hvilke kurs du ønsker å delta på, lag en prioritert liste og send bindende påmelding til din lærer på epost innen fredag 12. februar kl. 09.00. Du vil få tilbakemelding fra din lærer om hvilke kurs du har fått plass på så snart oversikten er klar. Snakk gjerne med din lærer om hvilke kurs som passer for deg dersom du er i tvil.

Hvilket rom skal kurset være på? Du finner romoversikt for de ulike kursene i både 1. og 4. etg på kulturskolen på den aktuelle kursdagen.

Kort om hvert kurs:
Piano i 12 takter (1): I dette kurset vil du bli presentert for pianoteknikker i forskjellige musikalske stiler som er basert på 12 takters blues-skjema, bl.a. Rock'n roll, Blues og Jazz. Passer for unge elever.
Klappekor: En innføring i ulike rytmefigurer og rytmekanons. Vi jobber med rytme i tekst og det blir selvfølgelig klapping og quiz. Passer spesielt for nybegynnere og unge elever.
Rytmebingo: Bingo og rytmer. Enkelt og greit. Passer for de yngre elevene.
Musikkteori er gøy (2): Musikkteori på både tradisjonelt og interaktivt vis. Kurset passer for viderekomne elever fra 7 klasse og oppover.
Piano i 12-takter (2): I dette kurset vil du bli presentert for pianoteknikker i forskjellige musikalske stiler som er basert på 12 takters blues-skjema, bl.a. Rock'n roll, Blues og Jazz. Passer for viderekommende elever.
Musikkteori er gøy (1): På kurset vil det bli gjennomgått notelære, skalaer, akkorder, rytmikk og taktarter. Musikkteori på tradisjonelt og interaktivt vis. Kurset passer for elever i 4-6 klasse.
Lyttelab/Quiz: Vi lytter på CD med påfølgende Quiz. Passer for elever på 9 år og oppover.
Orgel - Workshop: Elevene får øve på orgelet i Fartein Valen Salen i Stavanger konserthus. Dette er en forberedelse til Orgelkonserten på tirsdag. Elever som er interessert i å delta her må ha avklare dette med sin lærer og også delta på konserten.
Matte i musikk: Lag et musikkstykke i 3 takt eller 4 takt. Passer for elever på 9 år og oppover.
Tilfeldighetsmusikk: Kunstprosjekt som baserer seg på at hver elev komponerer navnet sitt ved hjelp av gitte tilfeldighetsprinsipper. Når komposisjonen er ferdig laget får eleven spille inn komposisjonen sin. Ta derfor med en minnepinne slik at vi kan lagre verket for deg. Kurset passer for elever som har spilt piano et par år.
Orgelomvisning: Åpent for alle som er interessert i en eksklusiv innvendig og utvendig omvisning av orgelet i Fartein Valen Salen.
Improvisation workshop: Analysis of music piece. Creating a new harmony.
Verbal describing of our new pieces (rhythm, contour of the melody, harmony). Kurset er på engelsk og passer for viderekomne elever.
Komposisjon & improvisasjon: Vi setter sammen ulike musikalske elementer til en helhet. Passer for viderekomne elever.
Musikalsk skattejakt: Elevene blir delt inn i grupper og sendt av gårde på en musikalsk skattejakt. Passer for de yngste elevene. 1.-6.klasse.
Dans med Johann Sebastian Bach: Vi danser til J. S. Bachs fiolinkonsert i E dur.
Jazzkonsert: Konsert med jazztrio fra talentprogrammet UngeTalenterBjergsted. Trioen skal spille på Stavanger Days i Texas 2016, og dere får nå mulighet til å høre dem spille før de drar av gårde. Elever og foreldre er hjertelig velkomne på konsert.
Wolfgang Plagge: Tangentfestivalen får besøk av Wolfgang Plagge. Plagge er en norsk pianist og komponist, og ble kjent som vidunderbarn da han var 11 år gammel. Her får dere en unik mulighet til å høre han spille og fortelle om sitt forhold til musikk og det å spille piano. Vi håper flest mulig av våre elever velger å få med seg denne opplevelsen. I første omgang prioriterer vi plass til pianoelevene, men dersom det blir plass er foreldre også velkomne her. Skriv i påmeldingen til din lærer dersom foreldre ønsker å væ re med. Slik at vi får oversikt over interessen.