29.03.2017

FABULA - nordisk improvisasjonsseminar for barn i Stavanger

Fra 30. mars til 2. april møtes barn fra Danmark, Norge og Færøyene i Stavanger til Fabula, som arrangeres for andre gang. I løpet av fire dager undervises det i de nyeste metodene innenfor improvisasjon av dyktige lærere. Det vil bli utvekslet musikk på tvers av de nordiske språkene.

Seminaret samler talenter i alderen 9-13 år, som får utfordringer på sine instrumenter. Fabula handler om improvisasjon - det å spille, uten helt å vite hvor man kommer fra og hvor man skal hen. Med røtter i jazzens nysgjerrighet vil barna få ny inspirasjon og helt sikkert også nye vennskap og fellesskap på tvers av de tre landene.

Seminaret går på rundgang, og arrangeres hvert år i et nytt land. Stavanger kulturskole har fått æren av å  være arrangør i 2017. Fabula gikk av stabelen for første gang i Kolding i Danmark i 2015.

Hvorfor?

Fabula bygger videre på en stolt nordisk musikkundervisningstradisjon, der det særlig innenfor barnejazz er utviklet nye undervisningsmetoder. Seminaret er en utveksling for barn som ønsker å skape musikk og nye klanger sammen med sine nordiske naboer. Det er også en mulighet for lærerne til å få inspirasjon og nye innfallsvinkler til egen undervisning.

Fabula er det latinske navnet for en fabel eller et dikt.

Praktisk info

Fabula arrangeres: 30. mars – 2. april 2017, Fabula - Nordisk Improvisasjonsseminar for barn på Stavanger Kulturskole

Vertskap: Stavanger Kulturskole

Arrangører: Stavanger Kulturskole, JazzDanmark (DK), Kolding Musikskole, Thorshavn Musikskole.