Hvem er hvem?

                   

   Carole Marie Harris  carole.harris@stavanger.kommune.no                                                                    
Carole Marie Harris kommer opprinnelig fra Texas i USA. Hun har Bachelor og Master of Music Degrees fra Mannes College of Music i NYC, og ble Doctor of Musical Arts ved The Yale School of Music.I 1986 fikk hun et Fulbright stipend for å studere med den ungarske fiolinisten Sándor Végh ved Mozarteum i Salzburg. Mens hun var der, spilte hun på konserter og plater med Véghs kammerorkester, Camerata Academica. Etter dette vant hun i 1989 Mu Phi Epsilon International Competition i USA, noe som førte til at hun fikk gi solokonserter over hele USA i to år.
Carole flyttet til Stavanger i 1992  for å jobbe i Stavanger Symfoniorkester som alternerende solo bratsjist, byttet senere til fiolin, og har ledet flere prosjekter i SSO som konsertmester. Hun er veldig glad i tidligmusikk og originale instumenter, og spiller ofte med Stavanger Barokkensemble..
Carole underviser i fiolin i Stavanger kulturskole og på Vågen vgs i Sandnes.

 

   Sandra Lie     sandra.lie.rognes@stavanger.kommune.no
Sandra Lie avla sin avsluttende hovedfagseksamen i kammermusikk/soloinstrument ved Norges Musikkhøgskole i 2005. Hennes lærere gjennom studietiden på 7 år var prof. Einar Henning Smebye og Sigurd Slåttebrekk. Hun har siden dette drevet virksomhet i Stavangerregionen både som pedagog og utøver, hovedsakelig som akkompagnatør. Sandra har jobbet som pedagog og akkompagnatør ved Stavanger Kulturskole siden 2005 og i Lørdagsskolen siden 2006. Hun underviser på musikklinjen på Vågen vgs, og var en periode engasjert som akkompagnatør ved UiS-institutt for musikk og dans. Sandra spiller mye med sopranen Wibeke Wetaas og sammen danner de gruppen "Perlekammers" som har spesialisert seg på sanger innen liedtradisjonen.

 

   Marie Lilleng    marie.laugaland.lilleng@stavanger.kommune.no
Marie er fra Stavanger og har sin utøvende bachelorgrad med fagene kammermusikk, akkompagnement og soloinstrument fra Institutt for musikk, NTNU i Trondheim og Queensland conservatorium, Griffith University i Brisbane Australia. Etter at hun flyttet tilbake til Stavanger tok hun en mastergrad ved Institutt for musikk og dans, UiS hvor hun studerte hos Håkon Austbø. Marie har undervist i klaver biinstrument ved Institutt for musikk, NTNU og vært ansatt som pianolærer i Eigersund og Stavanger kulturskole. Det siste året har hun også vært akkompagnatør for kulturskolen i Stavanger samt undervist i UtB. I tillegg til undervisningsjobbene har Marie gjort flere DKS- produksjoner og ymse freelancearbeid. Den siste tiden har hun hovedsaklig jobbet med 4-hendig pianorepertoar sammen med Milica Staaf.

 

   Goedele Taveirne   gtaveirne@stavanger.kommune.no
Goedele er en belgisk pianist med utøvende utdannelse fra konservatoriet i Brussel og fra Universitetet i Stavanger. Goedele er en aktiv kammermusiker og akkompagnatør/repetitør med et stort og variert repertoar. Hun har spilt konserter i Belgia, Nederland, Tyskland, Italia og Skandinavia. Høydepunkter: kammerkonsert med ‘Kugoni Trio’ i Henry Lebœufsalen i Brussel og operaturneen ‘The Little Sweep’ med forestillinger i Rogaland og Christiania Teater i Oslo. Høsten 2017 er hun, i tillegg til å være akkompagnatør og pianolærer på Stavanger Kulturskole, ansatt som akkompagnatør på UiS Fakultet for utøvende kunstfag og pianolærer og akkompagnatør på Klepp Kulturskole.

 

   Anders Moberg   karl.anders.moberg@stavanger.kommune.no
Anders Moberg er født i Göteborg. Han studerte ved Musikhögskolan i Göteborg hos Guido Vecchi og 2 år i London med den legendariske cellisten og pedagogen, William Pleeth.
Anders begynte som kammermusiker i 'Ceciliaensemblen` i Göteborg og flyttet i 1978 til Nord-Norge. Der arbeidet han som landsdelsmusiker i kammergruppen 'Arctimus' som spilte rundt 100 kammerkonserter per år. I 1989 kom Anders til Stavanger som nestgruppeleder på cello i SSO, der har han også vært konsertkonferansier for orkestret i mer enn 20 år. Anders begynte å spille barokk-cello allerede på 1970-tallet i 'The Early Cello Consort' i London, og var i 1988 med å stifte 'Norsk Barokkorkester'. Anders har vært aktiv i mange kammerensembler i sin tid i Stavanger.
Anders har undervist i cello privat, i kulturskole og på videregående skole(MDD). Han har ledet et kammerorkester for strykerstudentene ved Rogaland musikkonservatorium i flere år og har undervist kammermusikk i talentprogrammet Lørdagsskolen / UtB siden 2006.

 

  Marianne Solheim Moberg    marianne.solheim.moberg@stavanger.kommune.no
Marianne er fra Oslo, er utdannet oboist ved Østlandets Musikkonservatorium og har videreutdanning i kammermusikk og ledelse.
Hun har vært ansatt som oboist i Forsvarets distriktsmusikkorps Nord Norge i 8 år, har spilt Nordnorsk kammerorkester, har vært vikar i Stavanger symfoniorkester og vært bymusiker i Sandnes orkesterforening i ca.20 år.
Marianne har lang pedagogisk erfaring og har undervist privat, i kulturskole og i videregående skole (MDD) siden begynnelsen av 1980 tallet. Hun har også dirigert korps i Oslo, Harstad og i Sandnes.
Marianne har også vært aktiv i Festspillene i Nord Norge, blant annet flere år i programrådet både som medlem og som leder. Hun var med på å starte Lørdagsskolen i Stavanger i 2005 og har ledet talentutviklingsprogrammet i musikk i Stavanger siden da. Hun er også assisterende rektor i Stavanger kulturskole.

 

 Olav Stener Olsen  olav.stener.olsen@stavanger.kommune.no  
Olav Stener Olsen er utdannet cellist, og koordinerer den klassiske delen av talentprogrammet Unge talenter Bjergsted. I tillegg er han lærer i Juniorkorkesteret på Stavanger Kulturskole og turnerer årlig for Den Kulturelle Skolesekken i Stavanger kommune.
Har studert cello med blant annet Aage Kvalbein, Liv Opdal og Ilmari Hopkins. Han har praktisk-pedagogisk utdanning fra UiS. Mottatt flere stipendier, som blant annet har ført ham til utvekslingsopphold hos Rohan de Saram fra Arditti-kvartetten. Han spiller i Kitchen Orchestra og opptrer jevnlig i Belgia og Nederland med cello- og pianoduoen Taveirne/Olsen. Olav brenner for å formidle musikk til unge og er med å arrangere Sommermusikkskolen i Vestfold.


  Laima Olsson  laima.olsson@stavanger.kommune.no

Laima Olsson er født i Sverige og er utdannet ved musikkonservatoriet i København, Universitetet i Toronto og ved Norges Musikkhøgskole. Hun er en aktiv freelancemusiker og har vært på turne i inn- og utland med Det norske kammerorkester, og med Risør festival strings. Hun ha spilt mye i mange av Skandinavias store orkestre, som for eks. Oslo filharmoniske orkester, Kringkastingsorkestret, Bergens filharmoniske orkester, Svenska kammarorkestern, Århus symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester m.fl. Hun er også en svært erfaren kammermusiker fra Lunds kammarmusikselskap, Sorø internasjonale kammarmusikkfestival og Roerich-museet i Moskva. Laima Olsson har spesialisert seg på barokkfiolin og er grunnlegger og primus motor i Paulus barokk. Hun har etablert seg i tidligmusikkmiljøet i London, der hun spiller med noen av Europas ledende orkestre: The English Consert og Gabrieli Consort and players. Hun spiller også regelmessig med Norsk Barokkorkester og Barokkanerne i Norge.

 

   Petru Popa petru.popa@stavanger.kommune.no
Petru Popa er født i Romania. Han begynte på musikkskole seks år gammel. Der hadde han undervisning i klassisk musikk og i folkemusikk. Han studerte klassisk piano ved «Octav Bancila», musikkhøyskolen i Iasi. På musikkkonservatoriet i Bucuresti gikk han på jazz- og poplinje. Petru er nylig ferdig med mastergrad i utøvende musikk og improvisasjon ved UiS.
Han har satt i gang flere ulike musikalske prosjekter, bl.a. «New Academic Jazz Quartet Bucuresti» som vant førstepris i to internasjonale konkurranser.
Siden han flyttet til Norge i 2004, har Petru markert seg i jazzmiljøet. Han har spilt på flere jazzfestivaler rundt i landet med ulike prosjekter, blant annet med Hildegunn Gjedrem og Snarky Puppy. Innen popstilen har han spilt med kjente artister som: Morten Abel, Rita Eriksen, Hanne Sørvaag og Askil Holm. Siden 2009 har Petru undervist rytmisk piano på kulturskolen i Stavanger og fra 2014 har han jobbet som gjestelærer ved UiS på jazzlinjen.

 

   Lars Rosvoll  lars.rosvoll@stavanger.kommune.no 
Lars Rosvoll er frå Lærdal i Sogn, og har utøvande musikkutdanning frå Noreg, Brasil og Tyskland. Som student vann han fleire prisar i internasjonale konkurransar, mellom anna førsteprisar i ”International Guitar Competition in Gevelsberg” (Tyskland) og “Sholin Guitar Competition” (USA). Han har også helde prestisjetunge stipend som Fulbright og RWE-Stiftung award. Frå 2007–2012 tok Lars doktorgrad i klassisk gitar og musikkteori ved University of Arizona, der han også underviste bachelorstudentar i klassisk gitar.  Lars er nå ansatt gitarlærar på Stavanger kulturskole, og teorilærer på Unge talenter Bjergsted. Lars er også engasjert for å undervise bachelorstudenter musikkteori ved UiS - fakultet for utøvende kunstfag.

 

   Ilmari Hopkins ilmari.hopkins@stavanger.kommune.no
Ilmari Hopkins er født i Finland, og er siden 2002 alternerende solocellist i Stavanger Symfoniorkester.
Hopkins har studert ved Sibelius-akademiet i Helsinki, ved konservatoriet i St. Petersburg og ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, der han fikk sin solistdiplom i 2002 med Torleif Thedéen som lærer. Hopkins har spillt som solist med Sveriges Radios Symfoniorkester, Lima Symfoniorkester, Stavanger Symfoniorkester, YOA Orchestra of the Americas og Prag Kammerorkester. Han har fremført soloresitaler og kammermusikk rundt omkring i verden. Han har undervist cellogrupper i flere ungdomsorkestrer, bl.a. YOA Orchestra of the Americas, og har siden 2010 vært timelærer på cello ved Universitetet i Stavanger, Fakultet for utøvende kunstfag.

 

  Wibeke Wetaas   wibeke.wetaas@stavanger.kommune.no
Wibeke Wetaas jobber som sangpedagog i Kulturskole og er freelance sanger. Hun er utdannet klassisk sanger og har sin mastergrad og post graduate diploma fra UiS med Elizabeth Norberg-Schulz som sanglærer.
Wibeke har et bredt og spennende repertoar som spenner fra tidlig renessanse til moderne klassisk og opera. Hun har sunget flere operaroller, deriblant roller som Frasquita i Bizets Carmen, Dido i Dido og Aeneas, og Poppea i Poppeas Kroning av Claudio Monteverdi. I tillegg til operarepertoaret, er også lied- og romanserepertoaret en viktig del av hennes virke. I februar 2013 sang hun en tysk/norsk liedrecital i konsertserien "Northern Lights" i Antwerpen. For tiden jobber hun med duoen Perlekammers som spesialiserer seg på lied- og romanserepertoaret. Hun ble i 2015 tildelt Stavanger Kommunes kulturstipend. Ellers er hun aktiv som solist i orkestrale og kirkemusikalske verk som bl.a. Ein Deutsches Refugium av Brahms, Bachs Juleoratorium og Johannespasjonen, Exultate Jubilate av Mozart og Pergolesis Stabat Mater.
I tillegg til sin masterutdanning i sang har Wibeke lærerutdanning m/musikk fra Høgskolen i Bergen fra 2004. Hun har jobbet som korinstruktør i flere år og har hatt private sangelever siden 2004. Hun også hatt vikariater i grunnskolen.

 

  Adrian Tvedten adrian.bortveit.tvedten@stavanger.kommune.no

Adrian er fra Stavanger og har sin bachelor-utdanning i utøvende jazz fra UiS, hvor han arbeidet med synthesizere og pianospill. Ved siden av sitt arbeid som pianolærer, ensembleinstruktør og akkompagnatør ved Stavanger Kulturskole og Bjergsted MDD har han arbeidet aktivt som frilansmusiker, bl.a. ved Rogaland Teater, i flere DKS-oppsetninger og i ulike ensembler. Fra 2010 spilte Adrian i bandet Skadne Krek, som i tillegg til omfattende internasjonal turnering og plateutgivelser vant konkurransen «fremtiden i norsk jazz» i 2011. Han har også komponert og arrangert musikk til flere utgivelser, deriblant NRKs dokumentar om Dag Solstad. Adrian er én av tre som driver musikkfestivalen Utyske i Stavanger, og én av to som står i bresjen for øvingskomplekset Concord Stavanger. Adrian var våren 2017 vikarierende koordinator i Unge Talenter Bjergsted og er skoleåret 2017 - 2018 koordinator for UtB jazz.

 

Aalborg Musikskole - Maren Emilie Vignes Maren Emilie Vignes maren.emilie.vignes@stavanger.kommune.no

Maren Emilie Vignes er født i Stavanger og har bachelor (faglærerutdanning i musikk) fra UiS og videreutdanning i kammermusikk og instrumentalutøving fra Vestjysk musikkonservatorium. Hun er klarinettlærer ved Stavanger kulturskole og Stavanger katedralskole - avdeling Bjergsted, kammermusikklærer i UtB og er praksis/ didaktikklærer ved UiS. Maren har jobbet i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge (FMKN)  og hun har vikariert i Stavanger symfoniorkester. Hun er musikalsk ansvarlig for Sandnes klarinettkor sammen med Torbjørn Bakker og spiller med Bjergsted blåseensemble.