Nyhets arkiv

21.05.2014

Sandnes Sparebanks musikkpris

Fløytisten Andreas Lamo ble fjorårets vinner av Sandnes Sparebanks Musikkpris – og 100.000 kroner rikere. I New York øver Andreas det han kan. For å bli så god som det er mulig.

Fløytisten Andreas: - Viktig å lære fra forskjellige fløytelærere

Fløytisten Andreas Lamo ble fjorårets vinner av Sandnes Sparebanks Musikkpris – og 100.000 kroner rikere. I New York øver Andreas det han kan. For å bli så god som det er mulig.

-          Noe av pengene jeg mottok har jeg brukt, men mesteparten har jeg fremdeles på konto. Pengene jeg har brukt har gått til litt forskjellige ting, blant annet har de gått til noen kjente fløytelærere jeg har tatt spilletimer hos her i New York. Jeg sørger for å spare resten til ting jeg vet vil koste litt mer, som sommerkurs. De siste tre somrene har jeg reist til Sveits for å få studere med sir James Galway, en kjent fløytist fra Irland. Denne sommeren har jeg også planer om å reise for å ta timer fra andre velkjente fløytelærere fra hele Europa. Jeg synes det er viktig å lære fra forskjellige folk, og å høre ulike meninger så du får mer erfaring, og kan etter hvert bestemme selv hvordan du vil spille, sier Lamo.

Andreas er straks ferdig med sitt andre år av totalt fire på the Juilliard School i New York. Her studerer han for å få en bachelorgrad i musikk.

-          Jeg er veldig heldig med læreren jeg studerer med, Robert Langevin, som er solofløytist i New York Philharmonic Orchestra, som holder til rett ved siden av skolen. Jeg har lært utrolig masse av ham, men også fra alle de andre fantastiske lærerne vi har på skolen. Det er også inspirerende å studere med så talentfulle folk, og vi lærer mye av hverandre.

Etter studiene ved Juillard, vil Anders studere videre til en mastergrad –  i New York eller et annet sted i verden.

-          Det hadde vært utrolig spennende å fått en fast jobb i et orkester etter hvert, men det er noe jeg ikke tenker for mye på ennå. Jeg holder ennå på å utvikle meg, og øver for å bli så god som jeg kan bli.

Påmelding til Musikkprisen 2014 skjer på www.ssbmusikkpris.no - og påmeldingsperioden varer helt til 3. august.