Skip to the content

Danselabben

«Danselabben- koreografisk danselaboratorium»
Elevene skal være med å ”forske” på bevegelser. Som lab-teknikere eksperimenterer med ulike ”stoffer” for å skape nye ting, skal elevene være med å forske på bevegelser for å skape koreografi, som vil si å sette bevegelser sammen til en dans/koreografi.
De skal utforske kroppens bevegelsesmuligheter gjennom ulike kreative og improvisatoriske oppgaver.
På samme måte som en komponerer/skriver så vil en fortelle/ komponere ved bruk av kroppen.  En vil bevege seg til ulike musikksjangre som f.eks.  pop/klassisk/latin for å se hvordan koreografien og bevegelse forandres med musikkvalg.

Målgruppe_ 1 - 7 trinn

Elevene vil møte opp i gymsalen der utøverne først vil starte med en liten presentasjon av workshopen før elevene går i små grupper.
I slutten av workshopen vil de vise sin koreografi for hverandre.
Workshopen varer i  90 minutter

*Elevene skal lære å utføre varierte aktiviteter som bygger opp kroppen på ulike måter
*Elevene skal lære å lage enkle danser og eksperimentere med rytmer og bevegelser
* Elevene skal lære å utrykke egne ideer/tanker og følelser gjennom bevegelser og dans

Cecilie Kverneland​ er ​utdannet dansepedagog fra Universitet i Stavanger i 2008, ​og har videreutdannelse fra

Peridance Capezio Dance Theater i New York City, hun har studert koreografi ved California Institute of the Arts i Los Angeles og ​mastergrad i utøvende dans fra London Contemporary Dance School i 2016. Undervist ved flere ulike kulturskoler i Rogaland, Steps Dansestudio, Vågen videregående skole og Universitet i Stavanger. Hun har vært involvert i mange lokale prosjekter blant annet som danser i det Stavangerbaserte dansekompaniet Dybwikdans, som regi - og koreografiassistent i musikalen Oliver! på Sandnes Kulturhus og Miss Saigon ved Moster Amfi. Jobber  freelance ​som koreograf, og som danser for blant annet ICB Productions (Oslo), Roskva Yasmin Andersen (Bergen) og James Cousins Company (UK)​. 

Camilla Nordhagen er dansepedagog med utdanning  fra Universitetet i Stavanger (UIS), Universitetet i København & NTNU. Camilla tok masterutdanning  ve d  NTNU våren 2016. Hun har erfaring fra undervisning for barn og unge fra kulturskole og videregående skole, hennes hovedområde er moderne/samtidsdans og koreografi & improvisasjon. Vært  DKS- utøvere  med «Dansens verden» i tre år.