18-02-2017

Seminar om øving for strykere og pianister

Alf Richard Kraggerud og Grethe Helle Rasmussen fra Barratt-Due har seminar for strykere og pianister om øving og øvestrategier lørdag 18.2.

Strykere med Alf-Richard Kraggerud, kl 0900 - 1400 på rom 231

Pianister, med Grete Helle Rasmussen på rom 324 fra kl.1030 -1400.

Grete Helle Rasmussen er utdannet ved Østlandets Musikkonservatorium, og er i tillegg Cand. Philol. fra Institutt for Musikkvitenskap, UiO. Hun har studert klaver med Synøve Løchen, Stanislav Knor og Jens Harald Bratlie.

Hennes allsidighet innen musikkformidling spenner over et vidt spekter, fra undervisning og forfatterskap til solistoppdrag og utstrakt kammermusikkvirksomhet, diverse radio og TV-opptredener, skole- og institusjonskonserter i regi av Rikskonsertene og Riksteateret samt innspilling av CDene "Remembrance" (Simax) og "Stygger piker" (Grappa).

I flere sammenhenger har hun stått sentralt som idéskaper og produsent av nye konsertformer og samarbeidsprosjekter mellom barn - voksne, amatører - profesjonelle. Hun er i dag førsteamanuensis ved Barratt Due musikkinstitutt og seksjonsleder for Instrumentalpedagogstudiet.

Alf Richard Kraggerud er i dag ansett som en av de mest anerkjente fiolinpedagoger og talentutviklere i Norden. Som leder for Unge Talenter ved Barratt Due musikkinstitutt (1999-2007 og 2009-) og grunnlegger av Valdres Sommersymfoni og Valdres Festival er han en av de mest innflytelsesrike personer i Norge på disse feltene. Kraggeruds resultater og visjoner gjør ham særdeles ettertraktet som foredragsholder og gjestende mesterklasseholder i inn- og utland. Han har studert fiolin og pedagogikk ved Barratt Due musikkinstitutt og direksjon ved Royal Academy (London).